Connect with us

TEMPATAN

Menang S@man RM1.3 Juta Kepada Hospital Melaka, Namun Lelaki Ini Tetap Tak Gembira

Published

on

Menang S@man RM1.3 Juta Kepada Hospital Melaka, Namun Lelaki Ini Tetap Tak Gembira

Mahkam4h Sesyen Ayer Keroh memerintahk4n H0spital Melaka memb4yar g4nti rugil1 bernilai RM1.3 jut4 kepada seorang lelaki, Abu Baharin Abu Bakar akibat kecu4ian sehingga hil4ng kaki kanannya.

H4kim Mahkam4h Sesyen Elisabet Paya Wan memerintahk4n h0spital terbabit memb4yar g4nti termasuk p4mpasan bagi perbelanja4n angg0ta p4lsu dan kehilang4n pendapat4n selepas tuntut4n s4man dikemuk4kan plaintif.

Walau bagaimanapun, lelaki berusia 34 itu tidak t3rsenyum malah turut mengatakan kebahagiaan tidak boleh dibeli dengan w4ng ringgit.

Ini kerana setelah mengal4mi kec4catan fizikal tersebut, hubung4n dia dan isterinya menjadi teg4ng sehingga wanita itu mengambil keputusan untuk tidak tingg4l s3bumbung.

“Saya tidak mempunyai kehidupan yang s3mpurna sekarang. Isteri dan anak lelaki berusia lapan tahun tidak bersama saya. Saya berasa svnyi dan kadang-kadang bercakap dengan diri sendiri,” katanya.

Terdahulu, lelaki berasal dari Klebang itu menjal4ni pemeriks4an kesihatan kerana masal4h lutut akibat kemal4ngan motosikal pada 2015 sebelum pihak h0spital melakukan pr0sedur pemb3dahan yang sal4h.

Sumber : The Star/ Oh My Media / sajagempak via coretan.diariviral

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TEMPATAN

“Nota Terakhir” Kanak2 yang Ditemui Lemas Bikin Runtun Hati Ramai

Published

on

“Nota Terakhir” Kanak2 yang Ditemui Lemas Bikin Runtun Hati Ramai

Mukah: Kanak-kanak lelaki lapan tahun yang diIaporkan hiIang selepas jtuh di sungai berdekatan Sekolah Kebangsaan (SK) Engkerbai, Selangau di sini Selasa lalu, ditemukan mat1 Iemas, hari ini.

Myat Muhammad Danish Muhammad Zamrie ditemukan penduduk kampung kira-kira jam 8 pagi.

Ketua PoIis Daerah Mukah, Deputi Superintendan Muhamad Rizal Alias berkata, myat ditemui pada jarak kira-kira satu kilometer dari lokasi dia dikatakan terjtuh.

Beliau berkata, hasil pemeriksaan awal menemui kesan Iuka dipercayai gi.gitan ha1wan di lengan kiri dan kanan mngsa.

“Selepas ibu bapanya membuat penge.caman, myat mngsa dihantar ke Hspital Mukah untuk dibe.dah si.asat,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Lebih memiIukan, arwh adik Danish sempat mninggaIkan sekeping nota mengatakan bahawa dia mahu mandi sungai. Nota tersebut amat merntun hati semua.

Sementara itu, Jurucakap Pusat Gerakan 0perasi (PGO) Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Sarawak berkata, pihaknya menerima Iaporan berhubung kjadian itu pada jam 10.44 pagi, Selasa lalu.

Berikutan itu, enam anggota dari BaIai Bomba dan Penyelamat (BBP) Selangau, dike.rah ke lokasi dan mengaktifkan 0perasi mencari dan menyelamat (SAR).

“0perasi SAR turut dibantu tujuh anggota dari Unit Pasukan Penyelamat di Air (PPDA) dari BBP Sungai Merah, Sibu. “Empat anggota poIis dan lapan anggota Angkatan Perta.hanan Awam Malaysia (APM) turut serta dalam 0perasi itu,” katanya.

Salam tkziah buat Puan Ita sekeluarga atas pmerg1an anak tersayang. Semoga kuat dan tbah dengan ujian ini. Adik Danish tunggu di syurga. Al fatihah.

Sumber: hm via dbongkar

Continue Reading

TEMPATAN

(video) Kerana Tek@nan Hidup, Lelaki Cuba T3rjun Dari Tingkat 11 di Sebuah Perumahan

Published

on

(video) Kerana Tek@nan Hidup, Lelaki Cuba T3rjun Dari Tingkat 11 di Sebuah Perumahan

Tular di media sosial rakaman video seorang lelaki cuba t3rjun dari tingkat 11 bangunan pangsapuri untuk m3mbvnuh diri. Kejadian tersebut dimaklumkan berlaku di Projek Perumahan Rakyat (PPR) Beringin, Jinjang Utara, Kuala Lumpur.

Menurut sumber daripada video-video yang viral, punca tindakan berkenaan diambil adalah disebabkan tiada punca pendapatan dan hidup sebatang kara.

Berjaya diselamatkan orang awam

Menerusi laporan daripada Harian Metro, lelaki berusia 25 tahun itu telah berjaya dis3lamatkan orang awam selepas melihat individu terbabit keluar dari tingkap kediaman berkenaan.

Ketua Polis Daerah Sentul, Asisten Komisioner Beh Eng Lai berkata, pihaknya menerima makluman berhubung kejadian berkenaan pada 11 pagi.

“Susulan itu sepasukan anggota polis bergegas ke lokasi kejadian dan mendapati lelaki berkenaan berjaya diselamatkan orang awam.” “Lelaki terbabit kemudian dibawa ke Balai Polis Jinjang untuk tindakan lanjut,” katanya.

Tertekan tiada kerja & hidup sebatang kara

Siasatan awal mendapati bahawa dia mengalami t3kanan p3rasaan kerana tidak mempunyai pekerjaan serta hidup sebatang kara. Dia yang berasal dari Ipoh, Perak telah tinggal bersama rakannya di rumah PPR tersebut sebelum mengambil tindakan mahu terjun dari tingkat 11.

“Dia cuba m3mbvnuh diri kerana mengalami t3kan@n emosi disebabkan tiada pekerjaan dan hidup sebarang kara.” ulas beliau lagi
Polis telah membawanya ke balai polis dan kes disiasat mengikut Seksyen 309 kerana mencuba melakukan k3sal@han m3mbvnuh diri.

Sumber: Harian Metro, Twitter Jabatan Netizen Negara via ohmymedia

Continue Reading

TEMPATAN

(video) Kerana Kecewa Dan Marah Terhadap Kawan, Seorang Lelaki Bertindak Memb@kar Tafsir Al.qvran

Published

on

(video) Kerana Kec3wa Dan M@rah Terhadap Kawan, Seorang Lelaki Bertindak Memb@kar Tafsir Al.qvran

M0tif seorang lelaki bvkan lslam yang memb@kar senaskhah tafsir al-Quran di beIakang tndas awam berhampiran Tabung Haji di Pekan Kuala Nerang, malam tadi, dipercayai aklbat kec3wa dan m@rah dengan kekasihnya yang berub4h hati.

Ketua PoIis Kedah, Datuk Kamarul Zaman Mamat berkata, pihaknya menerima Iaporan daripada seorang lelaki Melayu pada jam 12.25 tengah malam tadi selepas melihat video melalui WhatsApp mengenai seseorang memb@kar al-Quran di belakang tndas.

Beliau berkata, berikutan itu penga.du bersama dua rakan ke lokasi kejadian namun mendapati tlada sesiapa di situ dan hanya menemui cebi.san al-Quran yang dib@kar.

“Mereka kemudian memaklumkan kejadian itu kepada poIis dan satu kertas si.asatan dibuka berhubung kejadian itu,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Kamarul Zaman berkata, lokasi kejadian tldak mempunyai kamera rakaman Iitar terttup (CCTV) dan kawasan itu terbuka. Beliau berkata, kejadian berlaku di depan rumah kedai sspek.

“Susulan itu, poIis mengambil sisa cebisan tafsir al-Quran yang diba.kar di lokasi kejadian untuk membantu si@satan.

“Lelaki berusia 36 tahun itu kemudian ditahan di Pekan Kuala Nerang dan poIis mermpas dua unit telefon bimbit, satu unit pemetlk apl dan sepasang selipar yang dipercayai digunakan ketika kejadian,” katanya.

Kamarul Zaman berkata, siasatan mendapati motlf sspek adalah disebabkan marah dan kecewa dengan kekasihnya seorang wanita lslam yang berubah hati.

Beliau berkata, naskhah tafsir al-Quran yang dib@kar itu adalah hadiah pemberian wanita terbabit.

“Hasil soal siasat, sas.pek mendkwa dia tldak berbuat untuk menyntuh sensltiviti agama namun dia ditahan reman untuk membantu siasatan.

“Kes disiasat mengikut Sksyen 435/295 Kanun Kesksaan yang membawa hukvman pnjara 14 tahun dan denda bagi kesaIahan Sksyen 435 Kanun Kesksaan manakala hukvman pnjara dua tahun, denda dan kedua-duanya bagi kesaIahan Sksyen 295 Kanun Kesksaan,” katanya.

Menurutnya, kertas si.asatan akan dirujuk kepada Timbalan Pendkwa Raya untuk arahan pendkwaan.

Sehubungan itu poIis menasihatkan orang ramai supaya berhatl-hatl dalam melakukan sebarang tlndakan yang boleh memecah beIahkan keamanan dan memuda.ratkan ketent.eraman awam.

Sumber: hm via dbongkar

Continue Reading

Trending