Kalam indah

Berkongsi ilmu

(video) “Saya rindu ayah saya cikgu” Kanak2 Suap Makanan Sambil ‘Menangis’ Kerana Rindukan Ayah Yang Baru Meninggal Buat Ramai Sebak

Pemergian insan tersayang yang pergi buat selama lamanya adalah pengalaman pahit dan sedih buat semua orang. Tetapi itulah hakikat kehidupan iaitu setiap yang bernafas mesti akan pergi tidak kira cepat ataupun lambat kerana itulah lumrah kehidupan.

Tambah lagi di usia yang masih kecil dan masih tidak mengerti dengan jelas apa itu kehilangan dan pemergian tetapi harus menerima kenyataan bahawa insan yang paling rapat dan paling disayangi oleh mereka telah kembali kepada PenciptaNYA.

Sebuah video telah dimuatnaik di laman Instagram iaitu sedang memaparkan k3sed1han seorang kanak-kanak lelaki yang sedang menyuapkan makanan tetapi dalam masa yang sama menangis teresak-esak kerana merindui ayahnya yang baru meninggal dunia pada minggu lepas.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hot FM 🇲🇾 (@hotfm976)

Menurut rakan kepada adik itu, dia menangis apabila teringat akan pemerg1an ayahnya itu dan kini hanya mampu melihat kawan-kawannya yang lain dijemput oleh ayah mereka. Sedangkan dulu dia juga selalu dijemput pulang dari sekolah oleh arw4h ayahnya. Kerinduan itu membuatkan dia menangis tidak terhenti dan apabila sedang makan pun masih menangis.

Menjengah ke ruangan komen pula ramai warganet yang memberikan kata- kata semangat kepada adik yang k3$ed1han itu. Ada juga yang mengucapkan takziah atas pemerg1an insan tersayangnya dan ramai juga yang berkongsikan pengalaman pemerg1an insan tersayang mereka.

Sumber : https://www.instagram.com/hotfm976/ via lakarmedia

Leave a Reply

Your email address will not be published.