Kalam indah

Berkongsi ilmu

“selamat jalan ayah” Pemandu Lori M4ut Dilanggan Ketika Periksa Tayar Bocor

KULAI – Seorang pemandu lori m4ut dil4nggar sebuah motosikal semasa melihat tayar lorinya yang bocor di Kilometer 21.8 Leburaya Utara Selatan, arah selatan, dekat sini pada Sabtu.

Ketua Pols Daerah Kulai, Superintendan Tok Beng Yeow berkata, anggota trafik dari Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kulai menerima laporan kejadian tersebut pada jam 1.10 petang.

“Hasil s4satan awal mendapati kem4langan itu berlaku apabila lori m4ngsa mengalami keros4kan iaitu tayar bocor.

“Mangsa kemudian memberhentikan lori di lorong kecemasan untuk turun melihat keadaan tayar lori sebelum dilanggar motosikal Honda C100 dari arah belakang,” katanya dalam satu kenyataan pada Sabtu.

Beliau berkata, pemandu lori berusia 39 tahun itu c3dera p4rah dan m3ninggal dunia di tempat kejadian. Katanya, m4yat m4ngsa dibawa ke Unit Forensik Hospital Temenggong Seri Maharaja Tun Ibrahim di sini untuk b3dah si4sat.

“Sementara penunggang motosikal c3dera p4rah di bahagian badan dan kepala dibawa ke hospital sama untuk rawatan lanjut,” katanya.

Beng Yeow berkata, kenderaan terlibat akan dibawa ke Pejabat Pusat Pemeriksaan Kenderaan Berkomputer Sdn Bhd (Puspakom) untuk pemeriksaan. Tambahnya, k3s disi4sat di bawah Seksyen 41 Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Sumber: Wow Berita via mymediamaya

Leave a Reply

Your email address will not be published.