Kalam indah

Berkongsi ilmu

Baru Selesai Hantar Anak Ke Tempat Belajar, Suami Isteri M3ningg4l Selepas Terlibat Dalam Kemalangan

Pasangan suami isteri m4ut manakala lima m4ngsa lain ced3ra dalam kemaIangan membabitkan dua kenderaan di Kilometer (KM) 73 Lebuhraya Timur Barat, Jeli-Gerik, berdekatan Banjaran Titiwangsa, petang semalam.

Dalam kejadian jam 6.45 petang itu, pasangan berkenaan yang hanya dikenali sebagai Azmi, 47 tahun dan Rohani, 47 tahun m3ninggaI dunia di lokasi kejadian.

Dua anak pasangan itu masing-masing seorang lelaki cede r4prah dan seorang perempuan ced3ra ringan, manakala tiga m4ngsa lain turut ced3ra.

Ketua BaIai Bomba dan Penyelamat Jeli, Mohd Adni Ibrahim berkata, pihaknya mendapat panggilan kecem4san daripada orang awam pada jam 6.54 petang.

Katanya, sembilan anggota termasuk pegawai dari BaIai Bomba dan Penyelamat Jeli bergegas ke lokasi kejadian untuk memberi bantuan selepas dimaklumkan ada m4ngsa yang terseplt di dalam kenderaan.

“Setibanya di lokasi, pihaknya mendapati kemaIangan membabitkan dua kenderaan iaitu Nissan Latio dan pacuan empat roda Mitsubishi Triton.

“Terdapat dua m4ngsa terseplt di dalam Nissan Latio dan disahkan m3ninggaI dunia. Anggota bertugas bertindak mengeluarkan m4ngsa yang terseplt menggunakan peralatan khas yang mengambil masa selama lima minit.

Keluarga mngsa yang m3ninggaI dunia tersebut dikhabarkan dalam perjalanan pulang dari menghantar anak sulongnya ke Kedah untuk belajar. J3nazah m4ngsa suami isteri akan di bawa pulang ke rumah keluarga lelaki di Felda Tersat, Hulu Terengganu untuk dikebumikan.

“M4yat diserahkan kepada poIis manakala m3ngsa yang ced3ra dihantar ke Hspital Jeli untuk rawatan lanjut,” katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

Sumber: hm via dbongkar

Leave a Reply

Your email address will not be published.