(video) Kerana Tindakan ‘B0doh’, Remaja Telah Dih3ret dan Dig!lis Lori

(video) Kerana Tindakan ‘B0doh’, Remaja Telah Dih3ret dan Dig!lis Lori

Sejak kebelakangan ini banyak aksi-aksi yang boleh dianggap ‘b0doh’ yang dilakukan oleh sesetengan pihak semata2 untuk mendapatkan menghasilkan video yang menarik perhatian dan tontonan daripada netizen. Namun mereka lupa bahawa perkara tersebut boleh membawa malapet@ka kepada mereka.

Terbaharu, tular sebuah video di media sosial yang memaparkan aksi berani m@ti sekumpulan empat orang remaja yang nekad menahan sebuah lori secara tiba-tiba di tengah jalan raya di Perempatan Sentul Bogor malam semalam, lapor media Berita Hits Indonesia.

Menerusi perkongsian video berkenaan, dapat dilihat sekumpulan remaja itu berlari ke tengah jalan raya lalu bertindak untuk menahan sebuah lori yang pada ketika itu sedang dipandu laju. Tidak sempat menekan pedal brek, pemandu lori berkenaan terpaksa mengh3reta dan mengg!lis salah seorang remaja yang berlari ke hadapan lorinya.

Manakala ketiga rakan mangsa yang lain sempat mengelak sebelum dil@nggar oleh pemandu lori berkenaan. Difahamkan, aksi malang tersebut sempat dirakam oleh seseorang individu yang berada di seberang jalan di lokasi kejadian. Namun setakat ini, masih belum khabar berita yang selanjutnya mengenai keadaan remaja yang digilis lori itu dan apa tujuan sebenar mereka bertindak sedemikian.

Dalam pada itu, salah seorang netizen di Indonesia mendakwa bahawa sekumpulan remaja berkenaan merupakan ‘tukang palak’ iaitu kegiatan jenayah yang bertindak untuk menahan lori lalu memeras wang daripada pemandunya di tengah jalan raya. Namun tidak dapat dipastikan tujuan sebenar remaja berkenaan bertindak sedemikian. Apa pendapat anda akan isu ini?

sumber: thevocket

ARTIKEL PILIHAN

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*