Connect with us

Uncategorized

(video) Anak Berhutang 10K, Peminjam terpaksa Datang Ke Rumah Kerana Anak Tak bayar Hutang. Akhirnya Ini Yang Berlaku…

Published

on

(video) Anak Berhutang 10K, Peminjam terpaksa Datang Ke Rumah Kerana Anak Tak bayar Hutang. Akhirnya Ini Yang Berlaku…

Apabila tiba hari kelahiran orang kesayangan, pasti muncul pelbagai idea untuk menyambut dan membahagiakan mereka bukan?

Tambahan lagi jika orang itu ibu bapa kita. Walaupun situasi sekarang tidak mengizinkan kita untuk menyambut dengan makan bersama-sama dengan orang yang tersayang, tetapi masih terdapat macam-macam cara untuk happykan mereka.

Sebagai contoh, dengan memberikan kejutan dan memesan makanan untuk mereka. Baru-baru ini tular video di TikTok apabila seorang anak prank ibunya dengan lambakan hutang mencuri perhatian netizen.

Lihat video penuh itu di bawah:

video 1

Menerusi video yang dimuat naik oleh @junsyawalina, kelihatan dia menyamar sebagai peminjam duit yang ingin menagih hutang anak kepada mak cik yang berada di dalam video.

Apa yang lebih menarik perhatian adalah apabila mak cik itu kelihatan sabar dan lembut berkata-kata walaupun sebenarnya dia pelik dan musykil mengapa anaknya berhutang dengan orang sehingga RM10k.

Video 2

Mak cik berkenaan siap ajak peminjam tersebut masuk rumah dan bincang. Tidak lama kemudian, setelah berbincang, wanita yang menyamar itu memberikan jambangan belon dan buah-buahan yang dihadiahkan oleh anaknya.

Video 3

“Tiba-tiba hati aku jadi hati tisu” – Netizen

Dalam pada itu, hasil tinjauan di ruangan komen mendapati rata-rata netizen turut gembira melihat mak cik itu. Malah, ada yang mendoakan kesejahteraan mak cik berkenaan.

Berikut di bawah merupakan antara komen menarik daripada netizen di TikTok:

sumber: says.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uncategorized

(video) Sepasukan Tentera Laut Temui Haiwan Aneh Terapung Di Laut. Ternyata Ini Yang Ditemui.

Published

on

(video) Sepasukan Tentera Laut Temui Haiwan Aneh Terapung Di Laut. Ternyata Ini Yang Ditemui.

Seekor haiwan aneh ditemui sedang terapung di tengah laut. Haiwan besar itu dipercayai berenang sejauh 16 km dari pantai.

Kejadian Aneh Tapi Benar, Itulah Apa Yang Dijumpai Oleh Sepasukan T3ntera Laut Ini. Makhluk itu dilihat oleh kapal peronda t3ntera laut, sedang terapung dengan kepala tenggelam dan sepertinya sedang berusaha mengangkat kepalanya ke atas air agar dapat menghirup oksigen.

P3gawai J3batan Hidupan Liar juga dihantar untuk membantu menangani gajah tersebut. Mereka bekerjasama dengan Angkatan Laut untuk misi menyelamat yang tidak seperti biasa. T3ntera Laut melancarkan 0perasi menyelamat selama 12 jam untuk meny3lamatkan gajah itu.

Salah seorang angg0ta angk4tan laut naik ke belakang gajah dan mengikat tubuh mamalia tersebut dengan tali sebelum menariknya perlahan-lahan ke perairan cetek berhampiran pantai.

Jurucakap, t3ntera laut berkata, kami menjalankan operasi menyelamat selama 12 jam selepas gajah tersebut mengalami kesukaran untuk bertahan selepas hanyut di sekitar 8km dari pantai timur laut pulau itu.

jurucakap berkata, haiwan itu mungkin hanyut ke laut semasa menyeberangi lagun yang terletak di antara dua kawasan hutan. “Mereka biasanya menyeberangi perairan cetek atau bahkan berenang untuk mengambil jalan pintas,” katanya.

Seorang p3gawai peny3lidik dari kumpulan pemulih4raan A Rocha, Avinash Krishnan, berkata kepada akhbar terkemuka bahawa gajah sebenarnya adalah perenang handal dan ia bukanlah sesuatu yang tidak biasa berenang untuk sampai ke daratan yang berbeza.

“Mereka perenang yang sangat baik. Berenang kira-kira 15 km dari pantai bukanlah tidak biasa bagi seekor gajah,” katanya.

Walaupun mereka boleh berenang apabila perlu, Krishnan berkata mereka sangat cepat letih kerana berenang membakar banyak tenaga mereka, jadi gajah ini bernasib baik kerana ia dijumpai kerana ia mungkin sudah keluar dari laut untuk masa yang agak lama.

Jom lihat video penuh di bawah:

sumber: imuslimnetwork

Continue Reading

Uncategorized

(video) RakamanKereta Lenyap Dlm ‘Sekelip Mata’ Ditelan Bumi Di Kawasan Parkir

Published

on

(video) RakamanKereta Lenyap Dlm ‘Sekelip Mata’ Ditelan Bumi Di Kawasan Parkir

Baru-baru ini viral di sosial media apabila sebuah kejadian ‘aneh’ berl4ku di sebuah k0mpleks kediaman di Mumbai. Kis4hnya terj4di apabila sebuah kereta dilihat ‘hil4ng’, dalam beberapa saat saja selepas ‘dit3lan’ di kawasan parkir ked1aman berkenaan.

Dalam sebuah rak4man yang telah tul4r, kelihatan sebuah kereta secara perl4han-lah4n tengg3lam ke dalam tanah yang telah mend4p. Tapi rupanya, tanah m3ndap tersebut dipercayai telaga yang terletak di bawah lot parkir tersebut.

Menurut sumber, kej4dian itu berl4ku selepas waktu huj4n kira-kira sekitar jam 8.30 pagi waktu tempatan.

“Kami ada kereta lain di lokasi itu dan lelaki yang membersihkannya memberi am4ran kepada kami. Bila kelu4r sahaja ke jalan, kami lihat di hadapan mata kereta tengg3lam ke dalam telaga,” kata Dr Kiran Doshi, pemilik kenderaan berkenaan.

Telaga berusia ratusan tahun

Telaga berkenaan dikatakan berusia 100 tahun dan telah ditvtup untuk memb1na tempat letak kereta. Serta, ia dipercayai mempunyai kedalaman sekitar 30 kaki bersamaan 9.14 meter.

Selain itu, difahamkan berl4ku huj4n m0nsun yang leb4t di Mumbai dan beberapa kawasan di pers1sir daerah Maharashtra.

Huj4n leb4t selama beberapa hari telah meny3babkan air bert4kung di beberapa kawasan hingga membu4tkan tasik di sana mel1mpah. Ini juga dikatakan antara f4ktor kej4dian tersebut berl4ku.

“Kami menggunakan pam untuk meny3dut air serta kren untuk men4rik kereta keluar,” kata Doshi.

Sumber: lobak merah via media.diariviral

Continue Reading

Uncategorized

(video) Lelaki Persenda Azan & Ayat Suci Alquran Tampil Mohon Maaf

Published

on

(video) Lelaki Persenda Azan & Ayat Suci Alquran Tampil Mohon Maaf

PETALING JAYA – Tiga lelaki yang dipercayai terlibat dalam satu rakaman video seoIah-oIah memperse.nda azan dan ayat suci al-Quran tampiI membuat perm0honan hari ini.

Ketiga-tiga mereka memu.at naik rakaman video menga.kui kesiIapan yang telah mereka lakukan dan meminta ma.af kepada seluruh umat lslam Malaysia.

SaIah seorang pemuda terbabit yang hanya memperkenalkan dirinya sebagai Ruban berkata, dia mem0hon ma.af kepada semua umat Islam diatas kesiIapannya.

“Saya tlada nlat perIi umat Islam. Dalam video itu saya tldak boleh mena.han kepe.dasan apabila kami mengadakan “challenge” (makan pe.das) lalu saya letak kedua-dua tangan di telinga dan pada masa itu kawan saya suruh saya mengulanginya sambil membuat (rakaman) video.

“Dia melafazkan ayat yang memang tldak sepatutnya. Saya kece.wa atas apa yang berlakunya dalam video tersebut. Saya mem0hon ma af diatas kesiIapan kami dan berjanji tldak mengulanginya lagi,” katanya.

Rakannya yang hanya dikenali sebagai Brandon Eng pula berkata, dia sebagai lndividu yang merakam video itu turut mem0hon ma.af di atas kesiIapan yang dia lakukan.

Menurutnya, dia merakam video itu untuk tujuan ‘main-main’ dan tldak tahu ia sesuatu yang ser1us.

“Saya sepatutnya tldak boleh melafazkan ayat tersebut. ToIong ma.afkan kami dan kami tldak akan melakukan perbuatan seperti ini selepas ini,” katanya.

Seorang lagi pemuda dikenali sebagai Ryan berkata, dia berasa kece.wa dengan apa yang berlaku dalam rakaman video tersebut. Katanya, dia dan rakan-rakannya menghormatl dan mencintai semua agama di Malaysia, maka mereka meminta ma.af dengan sepenuh hati.

Terdahulu satu rakaman video berdurasi 31 saat menunjukkan beberapa lelaki kelihatan seperti memperse.nda azan dan ayat suci al-Quran tular di media sosi4l.

Perbuatan itu menerima keca.man orang ramai yang mahu PoIis Diraja Malaysia (PDRM) mengambil tlndakan terhadap mereka di atas dkwaan menghlna lslam.

Sumber: KOSMO! ONLINE via dbongkar

Continue Reading

Trending