Connect with us

TEMPATAN

Turun Ke laut Secara Berasingan, Ayah Temui Jasad Anak ‘Terapung’ Tak Berny4wa

Published

on

Turun Ke laut Secara Berasingan, Ayah Temui Jasad Anak ‘Terapung’ Tak Berny4wa

TUMPAT: Seorang nelayan ditemukan Iemas dipercayai terjtuh dari bot ketika memukat di Pantai Sri Tuj0h di sini, pagi tadi.

M4ngsa, Mohamad Farhan Abdul Razak, 23, ditemui pada jam 4 pagi tadi oleh bapanya, Abdul Razak Ismail, 59, yang juga turun ke Iaut dengan menaiki b0t berasingan.

Abang mngsa, Mohamad Farizal Abdul Razak, 31, berkata adiknya turun ke pantai kira-kira jam 2 pagi tadi dengan menaiki b0t secara berse0rangan manakala bapanya serta beberapa nelayan lain turun lebih awal.

“Kedudukan b0t mereka semua tldak jauh di antara satu sama lain namun tlada yang perasan bila Farhan terjtuh, sebaIiknya hanya nampak bot yang dinaikinya berpuslng.

“Bapa yang berada tldak jauh dari bot adik segera diberitahu dan mereka cuba mencarinya sebeIum ternampak myat Farhan timbuI di permukaan pantai,” katanya kepada BH, hari ini.

Mohamad Farizal berkata, tlada sebarang perubahan dilihat pada mngsa sebeIum ini, malah tldak menyngka kejadian Iemas menjadi asbab adiknya prgi memandangkan Mohamad Farhan sudah biasa memukat.

Katanya, pr0ses be3dah si4sat baru selesai dijalankan di Hspital Tumpat dan mngsa akan dikebumikan di Tanah Perkburan Islam Kampung Pak KeraI, di sini.

Sementara itu, Timbalan Ketua PoIis Daerah Tumpat, Deputi Superintendan Mohd Razi Rosli mengesahkan menerima Iaporan mengenai kejadian dan pen3muan m4ngsa.

Katanya, m4ngsa ditemui kira-kira 13 batu nautika dari jeti Pantai Sri Tujoh oleh bapanya sebeIum membawa puIang menaiki b0tnya.

“Soal siasat mendapati tlada saksi yang ternampak m4ngsa terjtuh sebaliknya hanya ternampak bot berpuslng di Iaut tnpa m4ngsa di daIamnya.

“Keluarganya juga memaklumkan mngsa tldak mempunyai sebarang penykit dan tlada ditemukan unsur jnayah dalam kejadian itu,” katanya sambil mengkIasifikasikan ke.s sebagai matl menge3jut.

Salam tkziah buat keluarga. Semoga Arwh Farhan ditempatkan bersama orang2 yang soleh. Al fatihah.

Sumber: bh

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TEMPATAN

(video) Berang Tak Diberikan Duit Untuk Membeli D4dah, Bekas Banduan Bertindak M3mb4k4r Rumah

Published

on

(video) Berang Tak Diberikan Duit Untuk Membeli D4dah, Bekas Banduan Bertindak M3mb4k4r Rumah

Baru sahaja seminggu keluar dari p3njara, seorang pemuda sanggup memb4kar rumah keluarganya sendiri di Jalan Iskandar, Kampung Bukit Kapar susulan tidak diberikan duit oleh ibunya ketika diminta.

Bak4r rumah tak dapat duit

Menerusi laporan dari Kosmo! b3kas banduan yang berusia 30 tahun itu did4kwa b3rang selepas keinginannya tidak dipenuhi dan terus bertind4k gil4.

Rumah anak saudara turut terbak4r

Menurut Ketua P0lis Daerah Klang Utara, Asisten Komisioner S. Vijaya Rao, pihak mereka terlebih dahulu menerima laporan kira-kira pukul 3.30 petang berhubung kebakar4n rumah daripada seorang kerani wanita berusia 37 tahun yang merupakan anak saudara kepada susp3k.

Mangs4 yang berada di tempat kerja berg3gas pulang selepas mendapati rumahnya yang bers4mbung dengan rumah susp3k terb4kar disebabkan perbuatan lelaki itu.

lihat video

“Sebelum kejadi4n, suspek dikatakan telah berjumpa dengan ibunya tidak jauh dari tempat kejadi4n bagi meminta wang tetapi g4gal.”

“Susp3k telah membuat ugut4n kepada ibunya bahawa dia akan memb4kar rumah sekiranya ibunya tidak memberikan wang sebelum beredar.”

“Semasa kejadi4n rumah mangs4 tidak berp3nghuni kerana keluar bekerja,” katanya

Walau bagaimanapun, tiada kemal4ngan jiwa dilaporkan memandangkan p3nghuni rumah keluar bekerja ketika itu. Difahamkan, bekas bandu4n berkenaan baru sahaja seminggu keluar dari penj4ra atas kes penyalahgun4an dad4h dan sedang meng4nggur.

Susp3k meminta duit dari ibunya juga bertujuan untuk membeli d4dah dan bertind4k memb4kar rumah selepas kem4huannya tidak dituruti warga emas terbabit.

Sumber: FB Anak Jati Bukit kapar, Kosmo via dedah.site

Continue Reading

KELUARGA

(video) Bagai Tak Percaya. Pengantin 50an Cantik Berseri, Suami Pandang Tak Berkelip

Published

on

(video) Bagai Tak Percaya. Pengantin 50an Cantik Berseri, Suami Pandang Tak Berkelip

Setiap wanita mahu terlihat cantik ketika majlis perkahwinan mereka. Oleh itu, khidmat mak andam atau sekarang lebih dipanggil MUA sangat diperlukan agar terlihat seri pengantin pada hari istimewa tersebut.

Ingatkan umur 30an

Menerusi perkongsian yang tular di aplikasi TikTok, seorang pengguna dikenali sebagai @nurindahklatey telah memuat naik wajah ibunya yang disolek cantik tanpa terlihat sudah berusia 50 tahun.

lihat video

Suami dekat sebelah auto pandang tak lepas

Dalam posting itu juga, suami kepada ibu @nurindahklatey seakan tidak mahu mengalihkan pandangan selepas melihat isteri yang baru dinikahinya begitu cantik ketika di atas pelamin.

Jelas pengguna TikTok berkenaan, ibunya memang seorang yang menjaga penampilan sejak muda lagi dan tidak hairanlah ramai yang menyangka dia berumur 30an.

Sumber: TikTok @nurindahklatey via ohmymedia

Continue Reading

TEMPATAN

(video) Tindakan ‘Nekad’ Seorang Lelaki ‘Solat’ Di Tengah Jalan Masa Trafik Sesak Undang Resah Netizen

Published

on

(video) Tindakan ‘Nekad’ Seorang Lelaki ‘Solat’ Di Tengah Jalan Masa Trafik Sesak Undang Resah Netizen

Telah tular suatu rakaman satu insiden yang membimbangkan orang ramai dimana ada seorang lelaki membuat satu tindakan yang boleh membah4yakan ny4wa di khalayak orang ramai.

Menurut perkongsian yang dirakam dan dikongsikan menerusi IG Story Feriansyah Yusrif, dilihat seorang lelaki memakai baju berwarna merah di tengah-tengah jalan yang tengah sesak.

Lelaki solat tengah jalan sesak, polis trafik tak boleh nak buat apa-apa

Kata Feriansyah kepada Lobak Merah, kejadian ini berlaku di hadapan salah satu stesen petrol di Taman Wahyu, Kuala Lumpur.

Katanya, dia baru selesai membuat urusan penghantaran barang dan singgah ke stesen petrol tersebut dia ternampak lelaki tersebut berjalan dengan selamba diatas jalan seperti tiada apa yang terjadi.

“Dia jalan dari depan NSK, Jalan dekat lane 3, lane paling kanan tu, santai macam tak ada apa yang terjadi.”

Bagaimanapun, Feriansyah menjelaskan bahawa ada polis trafik dari kawasan itu, namun tidak dapat berbuat apa-apa kerana aliran kenderaan yang lalu lalang disitu agak laju.

“Polis trafik tu pun tak boleh nak buat apa sebab dekat situ kan kereta semua laju-laju.”

lihat video dibawah:

Selepas tiba depan stesen petrol itu, lelaki tersebut terus bentang sejadah dan mengerjakan solat disitu dan jalan menjadi ses4k. Bagaimanapun, polis trafik tersebut bantu mengawal aliran trafik semasa lelaki tersebut solat.

Namun begitu, bagaimana ia berhenti tidak dapat dipastikan kerana Feriansyah berlalu pergi dari kawasan tersebut.

Sumber : lobakmerah via online.diariviral

Continue Reading

Trending